Pieter Schaap Plafondschildering 1670 

Het Project Team

Voor de restauratie van deze 17e eeuwse schilderingen hebben De Kunstkoesteraars gewerkt met Merel Lantman en Wassily Kudyakov, een schilderijen restaurator. Het project bestond uit droog reinigen, consolideren van losse verflagen, vullingen aanbrengen en retoucheren.

17e Eeuwse schilderingen

weer zichtbaar

Pieter Schaap (1635-1685), uit een bekend regentengeslacht in Amsterdam, liet in 1670 een imposant huis bouwen aan de Keizersgracht. Vermoedelijk is hij ook de opdrachtgever van het fraai gedecoreerde balkenplafond in de voorkamer van de bel-etage. Naar alle waarschijnlijkheid zijn de schilderingen tussen 1705 en 1730 alweer afgedekt en vergeten. Pas recent (in 2014) zijn ze weer ontdekt en is besloten dit bijzonder bewaard gebleven plafond te restaureren.

De Kunstkoesteraars vormen een professioneel collectief, gespecialiseerd in research, conservering en restauratie van modern en historisch cultuurgoed. Een ensemble van gekwalificeerde experts, die altijd en alleen vanuit het intrinsieke belang van het kunstobject interdisciplinair samenwerken. Met hart en ziel beschermen wij oude en nieuwe kunsten. Want juist door het heden en het verleden te eren, dragen we bij aan het behoud van unieke inzichten, artistieke overtuigingen en smaak.

Koesterkunst Ateliers

  • Facebook Kunstkoesteraars
  • LinkedIn Kunstkoesteraars
  • Instagram Kunstkoesteraars

Klaprozenweg 49F

1032KK Amsterdam

The Netherlands

0031 (0)6 55374 808

kantoor@kunstkoesteraars.nl

Research, conservering en restauratie

van modern en historisch cultuurgoed.

© 2018  De Kunstkoesteraars   |   De Kunstkoesteraars 2018 Algemene Voorwaarden  |   Met trots gecreërd door Miesiyu New Economy agency